Besøk til min søster

Skrevet av Lise søn 23/09/2018 - 22:30

I helgen var vi på besøk hos min søster. Det var koselig. Vi tok bussen i nesten tre timer og hun og hennes 8-åring kom og hentet oss ca. 20 minutters kjøring hjemmefra. Nevøen vår på 8 år hadde fått seg en segway dagen før og satt med den på fanget. Den var veldig stas. Når vi kom hjem, suste han rundt på gulvet frem og tilbake mellom kjøkkenet og stuen. Jeg hadde litt lyst til å prøve, men innså at det ville bli for vanskelig uten syn. Samboeren min forsøkte og fikk det ikke helt til. Det var vanskelig å holde balansen. Når han bremset med segwayen, laget han svarte striper på gulvet til min søsterrs store frusterasjon.

Jeg hadde tatt med noen rundstykker og boller jeg hadde laget dagen før og et glass med eplegelé som jeg laget for en ukes tid siden. Hun serverte Toros tandori kyllinggryte med ris og naanbrød inntil. Jeg ble overrasket over hvor god gryten var. Hjemme hos oss bruker vi nesten aldri ferdige gryter, men jeg lager dem fra bunnen av. Gryten ga mersmak. Kanskje det blir litt mer halvfabrikata fremover?

På lørdag litt etter frokost, dro vi på besøk til min tante og onkel. Jeg hadde dessverre ganske vondt i hoftene og ryggen etter å ha ligget på en madrass som var for hard for meg og vi ble kjørt den lille biten til de. De mente det var en litt ekkel trapp til de å gå med krykker. Min tante og onkel så ut til å sette pris på besøket. Tanten min disket opp både med sjokoladekake og boller smurt med ost og syltetøy. Vi ble sittende i tre timer å skravle om alt og ingenting, både ting som skjedde i dag og litt fra barndommen. Jeg synes det var veldig hyggelig. Onkelen min kjørte oss hjem igjen siden han likevel skulle på butikken.

Vel hjemme hos min søster igjen, slappet vi av og skravlet litt. Det ble taco til middag og jeg hjalp henne med å kutte opp grønnsaker. Gutten hennes på 10 år hadde besøk av en kammerat av seg og de holdt seg mye oppe i 2. etasje, men han på 8 år virket til å kjede seg litt. Jeg la meg ganske tidlig.

På søndag ble det egentlig bare tid til å spise frokost og slappe av litt før vi måtte dra. Pga. mine smerter valgte vi å ta toget hjem igjen. Det er litt mindre bevegelser på toget enn det er på bussen. En time senere var vi tilbake i Bergen. Takk for et hyggelig besøk, min kjære søster!

Stikkord