Hjelpemidler

Tilgjengelighetsappen for synshemmede Seeing AI

Skrevet av Lise tir 12/03/2019 - 23:05

Det er en app jeg har blitt veldig glad i og som jeg ønsker å si noen or om - Seeing Ai. "AI" står for artificial intelligence eller kunsig intelligents på norsk. Appen er på engelsk, men ble tilgjengelig for nedlastning på det norske markedet i AppStore (IOS) fra sommeren 2018. Jeg vil hevde at Seeing AI er den viktigste tilgjengelighetsappen i min hverdag. Den har gjort meg mer selvstendig spesielt når det er behov for å lese tekst. Det er Microsoft som har utviklet den.

NAV vil fjerne utlån av komfyrvakt

Skrevet av Lise ons 20/02/2019 - 16:26

Vi kunne lese i Aftenposten at "NAV vil fjerne støtte til komfyrvakt - Brannvesenet er sikre på at den har reddet mange liv". Det står at i 2017 kjøpte NAV inn komfyrvakter til 14 mill. kroner og lånte ut 6.500 komfyrvakter (inkl. gjenbruk) og i 2018 kjøpte de inn for 11 mill. kroner og lånte ut 7.200 komfyrvakter (inkl. gjenbruk).

Stikkord

Tekniske hjelpemidler - og avslag på 64 tegns leselist

Skrevet av Lise tir 12/02/2019 - 07:28

Mandag for én uke siden fikk jeg svar på min søknad til NAV Hjelpemiddelsentral i Hordaland om tekniske hjelpemidler. Jeg fikk avslag på 64 tegns leselist med en begrunnelse som var å både le og gråte av, men jeg fikk også innvilget noen hjelpemidler (se lenger ned). Jeg fikk innvilget min søknad om tilskudd til rimelige småhjelpemidler. Dette er et tilskudd, pr. februar 2019 på 2020 kr., som man kan søke om hvert 4.

Stikkord

Nå har jeg fått hjelpemotor til rullestolen

Skrevet av Lise lør 12/01/2019 - 19:16

I går fikk jeg igjen min manuelle rullestol etter at den hadde vært én dag på Hjelpemiddelsentralen og fått påmontert den ledsagerstyrte hjelpemotoren Viamobil som jeg fikk innvilget etter å ha fått hjelp til å søke av en ergoterapeut i november i fjor. Jeg fikk også innvilget den ergonomiske sitteputen. Jeg har en ganske liten stol, 38 cm setebredde, men med hjelpemotoren montert på så stolen noe større ut.

Stikkord

Besøk av ergoterapeut

Skrevet av Lise fre 16/11/2018 - 14:12

For to uker siden ble jeg virkelig frustrert over å se hvor håpløst dårlig ergoterapitjenesten kommunen har lagt opp til fungerer til mitt behov. jeg fortalte i går at det tok meg 5 måneder å få kontakt med ergoterapitjenesten, men da jeg endelig fikk et hjemmebesøk, endte det med frusterasjon. Kommunen har lagt opp til at jeg får tildelt en ny ergoterapeut hver gang jeg kontakter de og de kaller det "tildelingsnøkkel". Jeg får altså en fremmed person inn i livet mitt som ikke kjenner meg og min situasjon.

Stikkord

Prosess for å komme i kontakt med ergoterapeut

Skrevet av Lise tir 30/10/2018 - 22:17

Jeg er ikke imponert over ergoterapitjenesten i Bergen kommune. Tirsdag 12. juni 2018 forsøkte jeg å ringe habiliterings- og rehabiliteringstjenesten i bydelen og kom til telefonsvarer. Deres åpningstider var mellom 9.00-11.00 og 13.00-14.00. Når jeg senere ringte i åpningstiden, fikk jeg ikke svar. Jeg valgte å bli oppringt og fikk opplyst at jeg beholdt min plass i køen, men etter å ha ventet på telefon i tre dager og ringt gjentatte flere ganger fortsatt uten svar, sendte jeg de en litt krass e-post: "Jeg har forsøkt gjentatte ganger i flere dager nå å oppnå kontakt med dere pr.

Stikkord

Ledsagerstyrt hjelpemotor til rullestol

Skrevet av Lise ons 20/06/2018 - 16:00

Jeg er medlem av Facebook-gruppen Positivt rullende hvor fokus er et positivt syn på det å være rullestolbruker. Klaging over eksempelvis tilgjengelighet og rettigheter kan man gjøre andre steder. Jeg synes det er en flott gruppe. Jeg har lært mye der og kommet i kontakt med mange flotte og hjelpsomme mennesker. Jeg har blitt fortalt at det finnes hjelpemotorer til manuelle rullestoler. Dette fikk meg til å undersøke litt. De fleste løsningene, som f.eks.

Stikkord

Drøm om gammelt datautstyr

Skrevet av Lise søn 10/06/2018 - 13:54

I dag våknet jeg kl. 7.00 av at det var kaldt i rommet. Etter at jeg hadde lukket vinduet, sovnet jeg inn til noen kaotiske drømmer. Jeg var innlagt på en sykehusavdeling for epileptikere hvor vi lå på en sovesal. Jeg fikk vite av en pleier at avdelingen hadde like mye "høysikkerhet" som en avdeling for pasienter med schizofreni. Da jeg ble utskrevet, satt jeg hjemme og kom på at jeg hadde glemt en hel del hjelpemidler igjen på avdelingen. De skulle sende hjelpemidlene til meg.

Å skanne inn bøker

Skrevet av Lise man 28/05/2018 - 10:33

I dag har jeg skannet inn boken "Hverdagsmat - Middager for alle" skrevet i 2014 av Ole Martin Alfsen. Det var en tykk blekke på 370 sider og som inneholder 225 forskjellige oppskrifter på alt fra salater, supper og en rekke retter med ulikt kjøtt. Jeg gleder meg til å kunne bla i oppskriftene. Jeg bruker et tekstgjenkjenningsprogram (OCR) som heter OpenBook. Jeg varierer litt mellom å skanne inn bøker på A4- og A3-skanner, avhengig av formatet på boken.

Stikkord

Blindevennlig komfyrtopp

Skrevet av Lise lør 18/10/2014 - 23:45

For et par uker siden fikk jeg montert den nye blindevennlige komfyrtoppen (levert av Adaptor) jeg fikk innvilget, til slutt. Først ga Hjelpemiddelsentralen meg avslag med den begrunnelse at jeg kunne kjøpe meg en komfyr med gammeldagse plater i en elektroforretning. I leiligheten vi leier, er komfyrtoppen integrert i kjøkkenbenken, og jeg skrev i klagen: "Å sette inn en vanlig komfyr krever at kjøkkenbenken rundt komfyren må bygges om, og dette er ikke gjennomførbart da det ikke er min eiendom." Jeg fikk komfyrtoppen innvilget.