Dagligliv

x Litt om meg - det jeg ikke skriver om... [klistret]

Skrevet av Lise man 07/01/2019 - 14:54

I denne bloggen skriver jeg mye om livet mitt som vil innebære det å trenge hjelpemidler som blind og bevegelseshemmet, det å ha epilepsi, det å ha permanent urinkateter og følgene med det, det å leve med kroniske smerter, det å være vektoperert, det å være beinskjør i ung alder, det å leve med en synshemning, hjelpeapparatet m.m. Jeg har mange utfordringer, men livet mitt er jo heldigvis MYE MER enn det, men det er bare det at det ikke får så mye plass i denne bloggen. I dette innlegget skal du bli kjent med mine interesser og det jeg ikke skriver så ofte om her.

Hvem er jeg?
Jeg heter Lise og har bodd i Bergen siden 2005, men kommer opprinnelig fra Vest-Telemark. Her bor jeg sammen med samboer. Født i desember 1982, riktignok tre måneder for tidlig, men jeg klarte meg heldigvis.

Stikkord

Verdens prematurdag

Skrevet av Lise lør 17/11/2018 - 17:18

Den 17. november har blitt siden 2008 markert som verdens prematurdag og i Norge har den blitt markert siden 2010.

Og det er det jeg tenker er viktig med denne markeringen her i Norge, å gjøre andre nysgjerrige på dette premature barnet. Hvordan er det å bli født før tiden? Får disse barna tilstrekkelig hjelp? Hvordan ser fremtiden ut? Og hvordan berører dette hele familier?" kan du lese i artikkelen Lovisenberg Diagonale Høyskole.

Besøk til min søster

Skrevet av Lise søn 23/09/2018 - 22:30

I helgen var vi på besøk hos min søster. Det var koselig. Vi tok bussen i nesten tre timer og hun og hennes 8-åring kom og hentet oss ca. 20 minutters kjøring hjemmefra. Nevøen vår på 8 år hadde fått seg en segway dagen før og satt med den på fanget. Den var veldig stas. Når vi kom hjem, suste han rundt på gulvet frem og tilbake mellom kjøkkenet og stuen. Jeg hadde litt lyst til å prøve, men innså at det ville bli for vanskelig uten syn. Samboeren min forsøkte og fikk det ikke helt til. Det var vanskelig å holde balansen.

Stikkord

Ut på turboshopping

Skrevet av Lise tor 13/09/2018 - 18:35

I dag skulle assistenten min komme litt tidligere enn det hun pleier fordi vi skulle ut på en shoppingrunde, men hun kom til vanlig tid. Da hun luftet hundene, hadde hun møtt andre hundeeiere som hadde tisper med løpetid og hun var blitt stoppet to ganger av noen pratsomme turgåere. Assistenten min er høflig og liker ikke å avvise folk og hun var blitt stående å snakke med de en god stund. Hun gjorde seg raskt ferdig i leiligheten med rengjøring på kjøkken og bad i tillegg til gulvvask. Deretter var det Lagunen neste.

Haukeliekspressen til Bergen

Skrevet av Lise tor 02/08/2018 - 21:59

I dag satte vi oss på bussen mot Bergen igjen. Vi var en time forsinket da vi var over Haukelifjell fordi Rølldalstunellen var stengt. NRK varslet "Rølldalstunellen stengt": "Røldalstunnelen på E134 i Odda er stengt etter melding om stein i veien. Ryddemannskap er på vei til stedet." Vi var på Odda rutebilstasjon én time etter rutetid, men da vi ankom ferjen etter Jondaltunellen, var tiden kjørt inn igjen. Vi ankom Bergen etter rutetid kl. 20.05.

Stikkord

Mye vær i ferien

Skrevet av Lise man 30/07/2018 - 22:05

I år har det vært en spesiell sommer. Fra tidlig i mai ble det svært varmt og minimalt med nedbør og det har bare fortsatt. Det er bra med fint vær, men det fører også til problemer for bønder som har husdyr og det blusser stadig opp branner rundt om i Norge. Sverige er svært hardt rammet og i Hellas har mange mistet livet i store branner. På fredag slo Bergen igjen varmerekord med 32,2 gr.

Stikkord

Fornyet passet

Skrevet av Lise man 23/07/2018 - 22:22

Det er ikke helt bestemt enda, men det kan være at vi tar oss en tur til Pompeii til neste høst. En ting som da må være i orden er passene. Mitt pass gikk ut i fjor. I dag tok vi oss derfor turen ut til politistasjonen i Fyllingsdalen for å fornye passet mitt. Det ble tatt fingeravtrykk og belte, men da jeg skulle signere på den digitale signaturplaten, ble det litt usikkerhet. Slike digitale plater har jeg for lengst gitt opp. Damen i skranken krysset av for at jeg ikke kunne signere, men da jeg skulle signere på selve bestillingen, mente hun at signaturen min kunne skannes inn.

Ny stekeovn i hus

Skrevet av Lise lør 30/06/2018 - 22:27

På tirsdag var jeg og samboeren min på utkikk etter en ny stekeovn etter at den vi hadde steker svært ujevnt. Den som fulgte med denne leiligheten var en billig ovn til 3.500 kr. fra Ikea. Med andre ord en billig ovn som også kun varte i 7 år. Vi ville forsøke å finne en ovn jeg kunne klare å håndtere uten syn, men det var lettere sagt enn gjort. Svært mange stekeovner har i dag berøringsdisplay og trinnløs, digital justering av gradene. Vi var først innom Power for å se om vi kunne nyttiggjøre oss av et tilbud på 20% fra DNB om man brukte Mastercard.

Stikkord

Sommer, sommer, sommeren er her

Skrevet av Lise man 28/05/2018 - 23:31

I dag innviet vi sommeren her i huset ved å ta frem og klargjøre grillen i tillegg til å "plante" blomstene i blomsterkassene ute på verandaen. Da vi flyttet til denne leiligheten, kjøpte vi oss noen blomster i plast. De må se ganske ekte ut for en nabo bemerket at vi hadde pene blomster. I høst var vi litt sene med å ta de inn og da sa en annen nabo at hun synes vi burde ta dem inn, for det passet seg ikke at de stod der og blomstret i oktober.

Stikkord