Vekt og vektoperasjon

Jeg tenker på min venninne som ligger på operasjonsbordet i dag

Skrevet av Lise man 18/03/2019 - 14:07

I dag går mine tanker til min venninne. De siste fire ukene har hun gått på lavkaloridiett mot å endelig få utført sin gastric sleeve (samme som jeg tok i september 2013). Jeg husker godt tiden på sykehuset enda. Jeg ble lagt inn kvelden før. Jeg var heldig og fikk enkeltrom, men samtidig var det litt kjedelig siden det ikke var noen å snakke med. Jeg ønsket ikke å tusle rundt på avdelingen som var ukjent og fremmed. Jeg var sistemann som skulle opereres og ble ikke trillet opp til operasjon flør klokken var over 13.30.

Viktigheten av flytende kost etter en vektoperasjon og noen tips på veien

Skrevet av Lise tor 14/03/2019 - 21:48

Det er noe variasjoner fra sykehus til sykehus på hvor lenge man skal følge flytende og moset kost. Noen sykehus sier én uke på flytende kost og to uker på moset kost mens andre sykehus sier to og tre uker på flytende og to og tre uker på moset. Uansett hva du ser og hører at andre sier f.eks. på sosiale medier, skal du alltid følge det ditt eget sykehus har sagt at du skal gjøre. Det kan også se ut til at de har økt lengden på tiden med flytende og moset kost de siste 6-7 årene. Tendensen går mot at perioden med flytende og moset kost forlenges om jeg har forstått det riktig.

Min lavkaloridiett før gastric sleeve i september 2013

Skrevet av Lise man 04/03/2019 - 20:58

Som jeg har nevnt et par ganger, er min venninne i ferd med å gjennomgå en lavkaloridiett (eller ofte kalt knekkebrødkur) som forberedelse til enten gastric sleeve- eller en gastric bypass-operasjon (også kalt GBP). Jeg synes hun er flink! Det er krevende å stå i en slik tøff diett midt blant alle fristelsene på alle beuar og kanter i en travel og hektisk hverdag.

Gastric sleeve-operert i 2013 - tilbakeblikk

Skrevet av Lise søn 24/02/2019 - 19:51

Dette blogginnlegget er skrevet først og fremst til min gode venninne som om bare to uker og to dager skal gjennomføre en gastric sleeve-operasjon (mer om det i et senere blogginnlegg). Jeg ønsker å være til støtte for min venninne. Det skrives mye useriøst på nettet om vektoperasjoner (spesielt i sosiale medier) og jeg ønsker å være en motpol til det. Jeg ønsker å komme med mine konkrete erfaringer. Når jeg har skrevet dette blogginnleget, har jeg bladd litt i dagbøkene mine fra de to første månedene etter min gastric sleeve som jeg fikk utført onsdag 11.

Ærlige beretninger om hva som kan skje etter en vektoperasjon

Skrevet av Lise tor 21/02/2019 - 08:45

Advarsel til deg som skal opereres og er usikker: Dette innlegget er dønn ærlig om hva som kan skje etter en vektoperasjon og du kan komme til å lese om ting du ikke vil like å tenke på at kan skje, men jeg vil likevel anbefale deg å lese det. Det er viktig å ikke lukke øynene for sannheten, men være ærlig mot seg selv og være klar over både de negative og positive følgene en vektoperasjon kan føre med seg.

Venninne som skal vektopereres om tre uker

Skrevet av Lise ons 20/02/2019 - 20:13

Jeg har en venninne som om tre uker skal få utført en gastric bypass-operasjon (GBP). Jeg gjennomførte gastric sleeve-operasjon i 2013. Magesekken min er redusert med ca. 85%, men ved en GBP-operasjon får man en magesekk igjen på ca. 30 ml. Den lille magesekken fører til raskere og lengre metthetsfølelse.

Facebook-grupper for vektopererte

Skrevet av Lise tor 03/01/2019 - 14:21

Det finnes flere Facebook-grupper for vektopererte. I dette innlegget vil jeg nevne de gruppene jeg selv synes jeg har noe igjen for å være medlem av. Jeg nevner også kort noen grupper jeg vet finnes, men som jeg selv ikke er medlem av fordi jeg ikke faller inn under målgruppen f.eks. fordi jeg ikke er nyoperert eller ikke er pårørende til en som er vektoperert.

Oppfølging av min beinskjørhet

Skrevet av Lise tir 21/08/2018 - 11:43

I dag var jeg til legen for å følge opp osteoporosen som jeg fikk påvist 11. juli. Han økte Calcium-Sandoz opp til en og to brusetabletter i døgnet. Jeg spurte ham om det gikk an å bli bedre av beinskjørhet, men han mente at dette kun var unntaksvis. Det gikk an å forebygge at osteoporosen forverret seg. Jeg spurte ham om hva han mente om behandling med bisfosfonat. Han sa at den medisinen kunne man gå på i 10 år, men da hadde man også brukt opp den muligheten for behandling.

Svar på måling av beintettheten

Skrevet av Lise ons 11/07/2018 - 17:18

Fredag 6. juli hadde jeg time ved Reumatologisk avdeling på Haukeland for måling av beintettheten. Jeg begynte å mistenke at jeg hadde utviklet beinskjørhet etter gastric sleeve-operasjonen jeg tok i september 2013 da jeg har måttet besøke tannlegen nokså mange ganger det siste året. Jeg registrerer også at om jeg har sittet i en litt uheldig stilling med bøyd rygg, må jeg jobbe litt de første 8-10 skrittene for å få rettet ut ryggen. Om det skyldes skjelettet eller skaden jeg har i ryggen etter epilepsianfallet vet jeg ikke.