Sykdommer

TENS-behandling mot smerter hjelper

Skrevet av Lise ons 30/01/2019 - 22:52

Etter at jeg kom hjem fra natten på sykehuset hvor jeg fikk intravenøs smertebehandling pga. mine urinblærekramper, var jeg sengeliggende frem til i går selv om jeg tok smertestillende. I Facebook-gruppen "Kroniske smerter Norge", som pr. i dag har ca. 4.100 medlemmer, ble jeg tipset om å forsøke TENS-behandling mot urinblærekrampene mine. Det er mange medlemmer som selv bruker TENS-behandling daglig og har mye erfaring å komme med.

Stikkord

Innlagt på sykehus med blodforgiftning

Skrevet av Lise man 26/11/2018 - 08:05

For én drøy måneds tid siden var jeg til urolog og det ble bestemt at jeg skulle gjøre en undersøkelse i narkose. Mandag 19. november ble dette, dvs. cystoskopien, gjort som dagkirurgi. På fredag 16. november var jeg igjennom en del forberedende samtaler og undersøkelser, bl.a. CT for å se om jeg hadde nyrestein. Om cystoskopi kan du lese på NHI.no: "urinblæren). Et tynt rør, et endoskop, føres inn gjennom urinrøret og opp i urinblæren.

Stikkord

Time til urolog for vurdering av urostomi

Skrevet av Lise fre 12/10/2018 - 08:40

For tre uker siden, var jeg til legen min og spurte om jeg kunne henvises til urologisk avdeling for å vurdere andre løsninger enn å gå med et subrapubisk (permanent) kateter. I går hadde jeg fått time til urologen. Jeg fikk litt informasjon om urostomi og selve operasjonen. Urostomioperasjon gjøres ved åpen kirurgi (dvs. ikke kikkhullsoperasjon) i narkose. Kirurgen kutter bort ca. 20 cm av tynntarmen min og lager en stomi ut av denne. Urinlederne kobles inn på stomien og urinen går rett i posen.

Stikkord

Oppfølging av min beinskjørhet

Skrevet av Lise tir 21/08/2018 - 11:43

I dag var jeg til legen for å følge opp osteoporosen som jeg fikk påvist 11. juli. Han økte Calcium-Sandoz opp til en og to brusetabletter i døgnet. Jeg spurte ham om det gikk an å bli bedre av beinskjørhet, men han mente at dette kun var unntaksvis. Det gikk an å forebygge at osteoporosen forverret seg. Jeg spurte ham om hva han mente om behandling med bisfosfonat. Han sa at den medisinen kunne man gå på i 10 år, men da hadde man også brukt opp den muligheten for behandling.

Lungebetennelse

Skrevet av Lise ons 15/11/2017 - 23:11

Onsdag 8. november ble jeg innlagt på lungeavdelingen med lungebetennelse. Legene mente det kunne skyldes at jeg hadde fått medisinpartikler i lungene. Jeg husker ikke så mye av de første to-tre dagene. De gled over i hverandre og det var tungt å puste. Jeg lå med tilførsel av oksygen. De målte CRP-en, dvs. bakterienivået i blodet, til å være 245 (som skal ligge under 10).

Stikkord